fbpx

Stalufor concepten in bouwbeslag BV

Vluchtwegtechniek

54708-8780695(1)

De gevelelementen waar de concepten van Stalufor veelal worden toegepast zitten voornamelijk in de buitenschil van een gebouw. Met name daar worden de relaties van Stalufor geconfronteerd met de vluchtwegnormeringen EN 179 en EN 1125. Vanuit die functie heeft Stalufor zich mede ontwikkeld als specialist op het gebied van vluchtwegtechniek, paniekoplossingen en andersoortige toepassingen die in meer of mindere mate van doen hebben met de vluchtwegnormering EN 179 en EN 1125.

Uitgebreid assortiment panieksloten & paniekbeslagen

Stalufor heeft een uitgekiend assortiment panieksloten en paniekbeslagen in het programma die probleemloos zijn te integreren in nagenoeg alle aluminium gevelsystemen die op de Nederlandse markt worden toegepast. De meest voorkomende inbouw oplossingen zijn van de Duitse topfabricaten KFV, Wilka en BKS, voor het opbouw paniekbeslag heeft Stalufor een uitgebreid assortiment van het Panama beslag, gefabriceerd door de Italiaanse fabrikant Fapim.

Voor elke situatie heeft Stalufor de juiste oplossing, al dan niet met gebruikmaking van enkelvoudige panieksloten of desnoods meerpunt panieksloten met een SKG certificering conform de BRL 3104 (met gelijkwaardigheidsverklaring). Vanzelfsprekend zijn alle bij Stalufor beschikbare paniekoplossingen gecertificeerd conform de norm NEN EN179 en NEN EN1125.

Freesgegevens en data machineaansturing beschikbaar

Alle freesgegevens en overige data voor de machineaansturing heeft Stalufor digitaal in DWG formaat beschikbaar. Tevens beschikt Stalufor over een eigen databank van LogiKal®, het gerenommeerde softwarepakket voor de aluminium en stalen gevelindustrie van ORGADATA, waarin alle paniekoplossingen als beslagpakket zijn opgenomen, uiteraard compleet met alle frees bewerkingen.

Het koppelen van vluchtdeuren

Steeds meer zien we de behoefte om vluchtdeuren te koppelen aan een toegangscontrole systeem, een rookwarmte afvoersysteem (RWA) of een brandmeldcentrale (BMC). Ook voor deze toepassingen heeft Stalufor uitermate geschikte oplossingen in huis. Middels zusterbedrijf Stalufix technische ondersteuning BV kan Stalufor ook behulpzaam zijn bij het elektrisch aansluiten van deze elektronica oplossingen. Het is van essentieel belang dat er in een vroegtijdig stadium van het bouwproces reeds wordt gekeken naar de functies van de vluchtdeuren. De ervaring leert namelijk dat bestek omschrijvingen volledig voorbij gaan aan de eerder genoemde normeringen.

Uitleg EN 179 & EN 1125 normeringen

Op de volgende pagina’s treft u een uitleg aan over de EN 179 en EN 1125 normeringen en hoe die in de praktijk dienen te worden toegepast

De adviseurs van Stalufor geven u graag tijdig een gedegen advies aan welke normering de vluchtwegen, afhankelijk van de gebruiksfunctie van het gebouw, moeten voldoenDesgewenst heeft Stalufor ook nog een Powerpoint presentatie beschikbaar die kan dienen als een goede basis om de juiste voorlichting te geven aan uw medewerkers. Neem daarvoor contact op met onze adviseurs.

Bekijk ook onze pagina over Deurautomatiek.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op via:

Wij zijn betrouwbaar

Leden van de VMRG hebben Stalufor concepten in bouwbeslag BV beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,6 met als uitschieter een 9,0 voor betrouwbaarheid!

Lees meer