fbpx

Stalufor concepten in bouwbeslag BV

dormakaba ED 250 draaideuraandrijving

Stalufor en dormakaba zijn al jaren partners. Niet voor niets beschikt Stalufor als gecertificeerd partner over een uitgebreid assortiment dormakaba producten. Mede dankzij dezelfde normen en waarden op het gebied van innovatie en kwaliteit, houdt deze samenwerking naar ieders tevredenheid stand. Daarnaast beschikt Stalufor over een eigen databank, Logikal, en hierin kunnen alle automatiekoplossingen worden opgenomen, compleet met freesbewerkingen. Zo is er voor iedere deuropening de juiste automatiekoplossing beschikbaar.

De ED 250 draaideuraandrijving is één van de dormakaba producten die Stalufor levert. Met de ED 250 draaideuraandrijving biedt Stalufor een elektromechanische draaideurautomaat voor verschillende toepassingsgebieden. De aandrijving kan zowel duwend als trekkend met glijarm geïnstalleerd worden.

De samenwerking met Stalufix zorgt er voor dat de ED 250  uitstekend tot zijn recht komt, daar de volledige montage door hen verzorgd wordt. De volledige montage van de ED250, zoals het op de juiste manier koppelen aan de brandmeldcentrale en/of toegangscontrolesysteem, wordt door de Stalufix specialisten uiterst vakkundig uitgevoerd. Uiteraard kan dit ook weer in combinatie met de elektrische sloten van KFV (type Genius).

Innovatieve eigenschappen van de ED 250

De draaideuraandrijving is standaard uitgerust met veel geïntegreerde functies. Met behulp van een dormakaba Upgrade Card kunnen de functies van de automaat worden uitgebreid naar verschillende deursituaties. Dankzij slechts 3 parameterinstellingen zal de microprocessorbesturing van de ED 250 de deurbewegingen tijdens de inbedrijfstelling afstemmen op het deurgewicht, toepasbaar op deuren met een extreem gewicht tot 400kg.

Ook is de ED 250 geschikt voor zowel buitendeuren die blootstaan aan variërende winddruk, als voor binnendeuren die kamers scheiden met luchtdrukverschillen. De windlastcontrole bewaakt de activeringssnelheid, zodra het systeem in de automatische modus staat.

Eigenschappen van de ED 250 draaideuraandrijving kort samengevat:

 • Modulair ontwerp en flexibel functiebereik
 • Deurbreedten tot 1.600 mm
 • Deurgewichten tot 400 kg
 • Voor draaideuren met enkele en dubbele vleugel
 • Kan duwend en trekkend worden geïnstalleerd
 • Met nieuwe glijarm, terugligging tot 60mm mogelijk

Voordelen

 • Zeer stil door toepassing van een meerfasen transmissie
 • Modern, compact en elegant design. De draaideurautomaat in Contur Design heeft een hoogte van slechts 70 mm
 • Aandrijving geschikt voor de nieuwste veiligheidsnorm EN 16005 (i.c.m. optionele sensorlijsten)
 • Aandrijving standaard voorzien van verscheidene functies

Toepassingsgebied

 • Automatische draaideuren met enkele en dubbele vleugel
 • De trekkende en de duwende uitvoering zijn allebei geschikt voor gebruik op brand- en rookwerende deuren
 • Dankzij de “Low Energy” uitvoering met lage snelheid en de “Full Energy” uitvoering met hogere snelheid is het systeem geschikt voor het automatiseren van zowel weinig als veel gebruikte binnen- en buitendeuren
 • Hoog aandrijfvermogen voor geheel automatische draaideuren met activering via radarbewegingsdetector

Geschikt voor intensief gebruik bij deuren in bijvoorbeeld zorginstellingen

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op via:

Wij zijn betrouwbaar

Leden van de VMRG hebben Stalufor concepten in bouwbeslag BV beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,6 met als uitschieter een 9,0 voor betrouwbaarheid!

Lees meer