fbpx

Stalufor concepten in bouwbeslag BV

Fapim Oltre opbouw paniekbeslag

Stalufor is de belangrijkste partner van Fapim in Nederland op het gebied van beslagen voor de aluminium ramen- en deurenindustrie. Fapim kenmerkt zich in innovatieve en flexibele oplossingen. In het derde kwartaal van 2018 heeft Fapim een nieuwe productlijn geïntroduceerd: Oltre. Fapim Oltre opbouw paniekbeslag vervangt het bij vele bekende Fapim Panama paniekbeslag, maar met een nieuw design. Oltre betekent in het Italiaans “nog wat beter”, en dat omschrijft deze lijn producten precies.

Fapim Oltre: Nog wat beter

Oltre is een verbeterd product, maar heeft een aantal blijvende kenmerken waar het paniekbeslag van Fapim door gekenmerkt kan worden, zoals de universele toepasbaarheid op aluminium, stalen, houten en kunststof deuren. Daarnaast is de montage van Oltre identiek aan die van Panama, waardoor er geen machineaanpassingen nodig zijn. Ook is de opbouw nog steeds niet afhankelijk van het gekozen profiel en slot. Oltre paniekbeslag is tenslotte verkrijgbaar in de meeste RAL kleuren.

De voordelen van Oltre opbouw paniekbeslag

– Een verdubbelde corrosiebestendigheid (van klasse 4 naar 5)
– Standaard antiflipperschoot
– Een nieuw design
– Universeel toepasbaar (op zowel aluminium, stalen, kunststof als houten deuren)
– Opbouw is niet afhankelijk van profiel en slot
– Oltre wordt compleet in eigen beheer van Fapim geproduceerd wat een hogere kwaliteit garandeert
– Een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Europese vluchtwegnormering NEN 1125

De NEN 1125 Europese vluchtwegnormering beschrijft dat bij een panieksituatie in een openbaar gebouw een vluchtdeur onder de meest onaangename omstandigheden altijd de deuren geopend kunnen worden, door een relatief lichte druk op een horizontale duwstang- of duwbalkbediening. De architect schrijft in het  bestek voor aan welke  Europese vluchtwegnormeringen het project moet voldoen.

Stalufor College

Stalufor is de technisch specialist op het gebied van vluchtwegtechniek. Sinds 2016 verzorgt Stalufor o.a. een training over vluchtwegtechniek, indien gewenst op locatie. Hierin worden de verschillende Europese vluchtwegnormeringen, paniekbeslagen en paniekfuncties besproken om onze klanten wegwijs te maken binnen alle onderwerpen rondom panieksituaties. Stalufor college geeft daarnaast een training in deurautomatiek en ondersteuning in Orgadata.

In samenwerking met partner Stalufix verzorgt Stalufor ook inbouwtrainingen van het Fapim Magicube en Galicube raambeslag op locatie. U kunt Stalufix technische ondersteuning BV ook inzetten ter ondersteuning van het inbouwen van Fapim Oltre opbouw paniekbeslag.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op via:

Wij zijn betrouwbaar

Leden van de VMRG hebben Stalufor concepten in bouwbeslag BV beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,6 met als uitschieter een 9,0 voor betrouwbaarheid!

Lees meer